FAQ ?

De flesta frågorna som våra besökare och kunder undrar över finns besvarade här. Skulle inte din fråga bli besvarad genom att läsa texten nedan så hoppas vi att du kontaktar oss så vi kan hjälpa er.
Trevlig läsning!

Fråga: Vad lär man sig under utbildningen?
Svar: Under Womsafe självförsvarsutbildning för kvinnor så lär du dig bland annat detta. klicka här.


Fråga: Vad innebär Womsafe certifierade instruktörer?
Svar: klicka och läs här om varför och hur vi har skapat Sveriges tryggaste instruktörer för er.


Fråga: Vad skall jag ha med mig till utbildningen?

Svar: Vattenflaska, inneskor, vardagsskor, vardagskläder som du redan har på dig när du kommer (det finns möjlighet att byta om på plats om så önskas med), ytterjacka, handväska med nycklar och annat vanligt i (om du använder handväska i din vardag) Läs gärna nästa fråga om kläder för mer info.

Fråga: Vad skall vi ha för kläder och skor på oss under utbildningen?

Svar: kläder
Vi önskar att du har vardagskläder på dig under utbildningen. Då i stort sett alla anfall, övergrepp, påhopp mm inträffar när hen har vardagskläder på sig i samhällets vardag, så vill vi att ni har den form av klädsel som ni oftast går i till vardags även på utbildningen. Det vill säga att om du oftast går i jeans och skjorta så bör du ha det på dig under utbildningen med osv. Detta önskar vi för att utbildningen skall bli så verklighets simulerad som möjligt och vi kan nå målet som är att lära ut självförsvar som fungerar i verkligheten.

Svar: Skor
Vi önskar att du har med dig ett par inneskor/träningsskor och ett par vardagsskor. Detta önskar vi för att du skall få öva på skillnaden mellan vardagsskor och träningsskor, samt att utbildningen skall bli så verklighets simulerad som möjligt. Det hjälper till att nå målet som är att lära ut självförsvar som fungerar i verkligheten. Det är alltid målet för Womsafes självförsvarsutbildning för kvinnor.

Svar: Jacka
Ja, du läste rätt. Vi vill att du tar med dig en utomhusjacka, rock, kavaj, jeansjacka eller liknande som du kan tänkas ha på dig utomhus i din vardag. Vi skall inte ha modeshow så kvalitet och utseende har ingen betydelse här. VI önskar detta för att du skall få öva på skillnaden mellan att ha jacka på sig och att vara utan jacka. Detta för att utbildningen skall bli så verklighets simulerad som möjligt, och att vi kan nå målet, som är att lära ut självförsvar som verkligen fungerar i verkligheten. Anledningen till att du tar med dig handväskan är det samma som ovan beskrivet.
De flesta har sin nödvärn/självförsvars spray i just jackan eller handväskan och då ser vi det som en naturlig del av utbildningen att öva på det. Ju närmare verkligheten vi kan simulera desto tryggare kommer det att kännas efter utbildningen och det är det som är Womsafes mål med sin självförsvarsutbildning för kvinnor.

 


Fråga: Blir jag svettig under utbildningen?

Svar:  Nej, du blir som mest lite småvarm emellanåt under utbildningen.

Fråga: Måste jag vara vältränad?
Svar: Nej, tvärt emot. Alla kan delta i den här utbildningen.


Fråga: Jag är rullstolsbunden. Kan jag medverka?

Svar:  Ja. Samtliga av våra lokaler är rullstols anpassade. Vi anser att alla kvinnor skall kunna känna sig tryggare, vara sig du går eller rullar fram. Därför ingår det också i vår instruktörcertifiering att lära sig tekniker för rullstolsbundna. Vi önskar bara att du skriver att du är rullstolsbunden i anmälningsformuläret vid bokning. Detta vill vi för att instruktören skall ta med sig några specialövningar som vi har tagit fram speciellt för er. Välkommen!Fråga: Hur gammal skall man vara för att kunna delta i utbildningen?

Svar: Alla från 13 år och uppöver är välkomna. De flesta som är intresserade av utbildningen är mellan 13 och 60 år men du är självklart välkommen om du är äldre, men dessvärre inte om du är yngre. Anledningen till det är dels att barn under 13 år generellt är väldigt olika långt kommet i sin personliga utveckling vilket gör att det blir svårt att lära ut en del av utbildningen, och dels att barn under 13 år fortfarande har sin vårdnadshavares uppsikt och övervakande mestadels av sin tid. 13 - 15 år kräver dock godkännande av vårdnadshavare. 


Fråga: Kan mamma och dotter gå utbildningen tillsammans?

Svar: Ja, faktum är att det är något som vi rekommenderar. Vi rekommenderar att alla kvinnor i hushållet går utbildningen samtidigt eller var för sig. Det medför att familjen kan hjälpa varandra i den fortsatta utvecklingen och att hela familjen kan diskutera säkerheten i sin vardag med en insikt och förståelse som hålls på samma nivå. Fråga: Får jag ta med publik till utbildningen, Mamma, pappa, mor/farföräldrar, syskon, kompisar mm)

Svar: Nej!
Enligt våra riktlinjer så är det bara de kvinnor som är anmälda till utbildningen och instruktören/instruktörerna som skall befinna sig i lokalen under utbildningen.
Vi ser också till att ingen kan stå och titta in genom fönster el liknande. Detta är för att ingen skall behöva känna sig uttittad o obekväm under utbildningen.
Det är också en av anledningarna till att vi inte har utbildningen i en kampsportslokal där andra manliga kampsportsutövare och medlemmar normalt hänger och tittar på. Alla kvinnor som har anmält sig till Womsafes självförsvars utbildning för kvinnor och deras familjemedlemmar skall kunna känna sig 100% trygga o bekväma med att det bara är de själva och likasinnade som är i fokus, och således ensamma i lokalen under hela utbildningen. Det kan också vara så att någon av kvinnorna har skyddad identitet och då måste vi kunna erbjuda full trygghet även för henne.Fråga: Jag har skyddad identitet! Hur gör jag? Hur anmäler jag mig?

Svar:Vi tar personuppgiftslagen på största allvar. Uppgifterna som lämnas till oss (vid registrering, bokning, betalning, intresseanmälan och liknande) stannar hos oss och används bara av oss och tredjeparts service (försäkrings bolag, bank mm) till följande:
-Teckna försäkring
-Utföra betalning till vår bank
-Skicka hem Womsafe paketet till er
-Kommunicera mellan Womsafe och kund
Vill ni ändå inte gå den vägen så kontaktar du eller en närstående bara oss på kundtjänsten via mail eller telefon så har vi flera lösningar på det. Inga problem, Välkommen!

 

Fråga: Hur hittar jag till lokalen som utbildningen skall hållas i?

Svar: Till varje stad, ort och plats tillhörande en utbildning så står adressen med område, gatunamn och nr till utbildningslokalen tydligt beskrivet. Till beskrivningen ligger också alltid en karta. Vid vissa utbildningar så har vi även lagt med kommunikationsmöjligheter så som buss, spårvagn, tunnelbana etc. Väl framme vid utbildningslokalen så har vi skyltar eller flaggor som identifierar oss ytterligare. Vårat mål är att det skall vara enkelt och tryggt för alla att ta sig till utbildningslokalen.
Läs gärna mer om våra lokaler här.