WOMSAFE`s UTBILDNINGS METODIK

WomSafe´s trygghetsutbildning för kvinnor följer en strukturerad kursplan som lärs ut steg för steg under hela kursen för att säkerställa att alla ämnen täcks på ett noggrant sätt.

Våra instruktörer och kurshållare har alla genomgått utbildning och certifiering för att bli WomSafe instruktörer.

Vi fokuserar inte på att lära ut komplicerade tekniker och ställningar från kampsporter, som bevisat inte fungerar i en pressad situation.

Istället bygger vår utbildning på fasta principer och beprövade metoder som ska fungera effektivt under stress och press. Vi tränar för att kunna agera när hjärnan inte längre fungerar som vanligt och enbart jobbar med överlevnadsinstinkterna.

WomSafe`s utbildning bygger på att alla kvinnor, oavsett ålder, stryka, storlek eller kondition kan lära sig att hantera hotfulla situationer. Vi tränar dig för att agera långt innan det händer, precis när det inträffar och även hur du tar dig till säkerhet efter en oönskad situation.

I vår utbildning fokuserar vi på att lära våra deltagare vår A.S.R metod tillsammans med hantering av överfallslarm och nödvärnsspray, även känt som självförsvarsspray. Dessa produkter ingår i ditt utbildningspaket för att ge dig verktygen du behöver för att öka din säkerhet. Vi betonar vikten av att använda dem på rätt sätt i din vardag för att skapa trygghet och för att de ska kunna vara din räddande partner i en nödsituation.

För att säkerställa att alla känner sig trygga och bekväma efter vår utbildning, tillhandahåller vi en handbok som ingår i kursen. Genom att läsa den kan du fortsätta att öva och hålla dina kunskaper aktuella under lång tid framöver.

WomSafe´s handbok är en komplett guide som täcker alla aspekter av utbildningen. Utöver det innehåller den också övningsförslag till våra A.S.R och R.L.S.S avsnitt. Genom att använda dessa övningar kan du öva på de psykologiska metoderna i din vardag, tills det blir naturligt för dig att exempelvis känna av ett område eller situation på ett par sekunder.

Vår främsta prioritet är att skydda och trygga din personliga säkerhet. Vi arbetar hårt för att minimera risken för att du ska hamna i farliga situationer och att det är just ditt namn som dyker upp i tidningens skräck rubriker om överfall, sexuellt ofredande eller andra former av våld och trakasserier. Du förtjänar att kunna njuta av din tid utomhus utan rädsla för att bli ett offer för brottslighet. Med våra utbildningar och råd kan vi tillsammans minska risken för att du ska drabbas av oönskade händelser. 

WomSafe´s intensivutbildning i självförsvar för kvinnor är utvecklad för att kunna hantera alla potentiella hot som kan förekomma i dagens samhälle.