WOMSAFE UTBILDNINGS METODIK

Womsafes intensivutbildning för kvinnor jobbar efter en strikt kursplan som lärs ut steg för steg, noga preciserad under hela kursen för att täcka allt.

Alla våra instruktörer och kurshållare är utbildade och certifierade till Womsafe instruktörer.
Läs mer
Vi lär inte ut komplicerade tekniker och ställningar från kampsport, som bevisat inte fungerar i en pressad situation! 
 Istället bygger vi vår utbildning på orubbliga principer och metoder som fungerar under stress och press, även när hjärnan så att säga har slutat att fungera normalt och enbart jobbar med överlevnadsinstinkter.

Vomsafes utbildning bygger på att alla kvinnor, oberoende av ålder, styrka, storlek eller kondition kan lära sig att hantera en hotfull situation långt innan det sker, precis innan det sker, när det sker och självklart hur hon snabbast tar sig till säkerhet efter en oönskad situation.


I vår utbildning så fokuserar vi mycket på vår A.S.R metod (analytisk, strategisk och riskanalytisk metod tänkande) tillsammans med hantering av överfallslarm och nödvärnsspray även kallat självförsvarsspray (dessa produkter ingår i ditt utbildningspaket). Läs mer
Här lär vi ut vikten av trygghet som de för med sig, om du bara lär dig hur de skall användas på rätt sätt i din vardag.
Det är först då som de kan bli din räddande partner.

För att känna oss komfortabla med att alla verkligen känner sig trygga efter vår utbildning, så ger vi också ut en handbok i anslutning till utbildningen (den ingår). 
Läs mer 
På så vis kan du fortsätta öva, men framför allt kan du hålla kunskaperna vid liv, lång tid framöver.
Womsafes handbok innehåller till att börja med alla aspekter av utbildningen.
Sedan innehåller den också övningsförslag till våra A.S.R och R.L.S.S avsnitt (analytisk, strategisk, riskanalytisk metod tänkande)
Övningarna är till för att du skall kunna öva på de psykologiska metoderna, ute i vårt samhället,  varje dag i din vardag, tills det blir naturligt för dig att för exempel:
Läsa av ett område på ett par sekunder..

Vi ser till att minimera risken till det yttersta, att det skall bli dig som vi läser om i tidningen, nästa gång det skrivs om ett överfall i joggingspåret, sexuellt ofredande på festivaler, hundpromenaden, sexuella trakasserier, våldtäkt mm.

Womsafes intensivutbildning i självförsvar för kvinnor är utvecklat för att möta alla eventuella hot i samhället, så som samhället ser ut idag.

Alla våra instruktörer är utbildade och certifierade till Womsafe instruktörer.
Läs mer
Det betyder att alla har gått precis samma utbildning med examensbevis och i förlängningen så betyder det att alla kunder får precis samma utbildning, oavsett i vilken stad, kommun eller ort som hon väljer att göra utbildningen.