WOMSAFE BEHÖVS I VÅRT SAMHÄLLE!

Det är som bekant ingen hemlighet att samhället idag lider av många tuffa samhällsproblem.

En stor del är av problemen är av karaktären våld, som vi i stort sett kan läsa om i medier varje dag.
Och i den stora portfölj av våld som samhället bär på, så är våldet mot kvinnor en stor del av vikten.

Det har blivit ett så stort problem att många kvinnor känner sig otroligt otrygga, till och med mitt på ljusa dagen.
Det finns föräldrar som inte vill släppa iväg sina barn i ungdomsåren till konserter. Det är många  kvinnor i alla åldrar som inte vill jogga ensamma i löpspåret. Det finns otroligt många skolungdomar som har en klump i magen varje morgon innan skolan, för att de blir sexuellt trakasserade av killar, som har tagit sig friheten att behandla en annan medmänniska som han själv vill, utan att det får några konsekvenser.  
Då blir det absolut inte konstigt att många kvinnor och anhöriga känner så här, det är snarare en naturlig väg att leda sina tankar.
Sedan blir det inte bättra av att samhället ofta sviker kvinnorna som anmäler brott som dessa. Det blir en slags dubbelbestraffning, när det i stället borde hjälpas, uppmuntras och tas hand om kvinnan för att hon skall kunna gå vidare på bästa möjliga sätt.
Lagen är snårig, bevis räcker inte till, trots att det är uppenbart i många rättsfall vad som har hänt osv.

Då kan vi enkelt nog skylla på samhället med att nu måste det hända något, någon måste göra något, lagen måste ändras, vi måste införa mansfria områden, polisen måste bli bättre, politiker måste se verkligheten osv.
Men ...
 Samhället är ju vi alla, vi som bor och verkar i samhället, och det är vi alla som måste göra något.


Vi vill igen påpeka att det aldrig är en kvinnas fel att hon blir våldförd på något sätt, oavsett, aldrig!
Det ska inte spela någon roll vilken klädsel du bär, vad som har hänt tidigare under kvällen, hur du är sminkad, om du har druckit eller inte, om ni hade roligt tillsammans tidigare innan han förgrep sig på dig, om du gillar att klä dig på ett speciellt sätt till din arbetsplats osv.
Det är aldrig kvinnans fel.

Det är männen som är problemet! Och de som inte har blivit uppfostrade till hur man beter sig i samhället, specifikt mot kvinnor måste därför utbildas.
Det är killarna och männen som är problemet! Det är männen som är förövarna! Det är killarna i skolan som sexuellt trakasserar tjejerna! Det är mannen på arbetsplatsen som tar sig friheten att tafsa, säga eller titta på sin kvinnliga kollegas olika kroppsdelar på ett förolämpande sätt! Männen är problemet!

Detta är grunden till att Womsafe finns till! Vi vill bidra till mer trygghet!
Vi vill med våra utbildningar hjälpa kvinnor att ta tillbaka sin trygghet, både barn och vuxna.
De skall kunna röra sig fritt i vårt samhälle, med kunskap och redskap till att vara förberedda, och samtidigt besitta kunskapen att kunna försvara sig, mot de män och killar som inte kan uppföra sig!